Pasta e fagioli eli italiainen pasta-papukeitto on täydellinen soppa viileisiin säihin! Tuhti keitto on helppo valmistaa vegaanisena ja se on myös muksujen makuun.
Pasta-papukeitto ei nimenä ihan kerro totuutta, sillä keiton joukossa on lisäksi runsaasti kasviksia ja paketillinen ruskistettua kasvisjauhista. Resepti on sopivan simppeli, mutta keitto täynnä makua. Voit hyvin laittaa chilihiutaleita tuplamäärän, jos perheesi ei ole tulisuudelle arkoja. Viimeisen silauksen pasta e fagiolille antaa keiton pinnalle raastettu vegaaninen parmesaani (voit korvata sen halutessasi ravintohiivahiutaleilla).
PASTA E FAGIOLI – ITALIALAINEN PASTA-PAPUKEITTO
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 porkkanaa
- 2 lehtisellerin vartta
- 2 rkl öljyä
- 1 rs kasvisjauhista (n. 270 g)
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ½ tl chilihiutaleita
- 1 prk tomaattimurskaa (500 g)
- 1 prk papuja (n. 230 g)
- 1 l kasvislientä
- 2 dl pienikokoista pastaa
- 50 g lehtikaalia
- 1 rkl punaviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
- raastettua vegeparmesaania (tai ravintohiivahiutaleita)
- lehtisellerin lehtiä tai lehtipersiljaa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkana. Hienonna lehtisellerin varret.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kasvisjauhis, anna jauhiksen ruskistua. Lisää sitten porkkanat, lehtisellerit oregano ja chilihiutaleet ja kuullota vielä hetki.
- Lisää kattilaan tomaattimurska ja valutetut pavut. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua noin 10 minuuttia.
- Lisää pasta keittoon ja keitä vielä sen aikaa, että pasta kypsyy. Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto meinaa muuttua liian paksuksi.
- Hienonna lehtikaali ja lisää soppaan. Mausta keitto punaviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
- Jaa keitto lautasille ja raasta päälle vegeparmesaania. Viimeistele hienonnetuilla lehtisellerin lehdillä tai lehtipersiljalla.
reseptitkeitot
arkiruokakasvisjauhislehtikaalilehtiselleripastapavutporkkanasipulivalkosipuli