Hummuspasta on nopeatekoinen ja herkullinen ruoka. Helppo kastike valmistuu pastan kiehuessa ja ihanaa twistiä pastaan antaa pannulla pehmenneet kokonaiset kirsikkatomaatit.
Erilaiset pastat ovat arkiruokien aatelia monissa lapsiperheissä. Parasta on, jos koko ruoka valmistuu siinä ajassa, kun pastavesi kuumentuu ja pasta kypsyy. Neuvon usein ottamaan pastan keitinvedestä osan talteen pastaa valuttaessa, niin tälläkin kertaa. Tärkkelyksinen ja suolainen keitinvesi antaa kastikkeelle oivallisen koostumuksen.
Hummuspastassa maistuu valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja lopuksi joukkoon sekoitettu persilja (tai basilika). Pannulla kypsyneet kokonaiset kirsikkatomaatit antavat hauskaa rakennetta ja hapokkuutta, ravintohiivahiutaleet umamisuutta. Tämä pasta jää takuulla repertuaariisi!
Käytin tähän hummuspastaan Lidlin valmista hummusta, jossa on erinomainen hinta-laatusuhde. Voit toki tehdä hummuksen myös itse, se on helppoa. Hummuksen resepti löytyy täältä. Voit kokeilla myös munakoisohummusta tähän pastaan.
HUMMUSPASTA KIRSIKKATOMAATTIEN KERA
Ainekset:
- 350 g pastaa
- 1 punasipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 6 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
- 2 rkl öljyä
- 400 g kirsikkatomaatteja
- suolaa ja mustapippuria
- 200 g hummusta
- n. 2 dl pastan keitinvettä
- 4 rkl ravintohiivahiutaleita
- ½ ruukkua tuoretta persiljaa tai basilikaa
Valmistus:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta ja säästä muutama desi keitinvedestä.
- Pastaveden kiehuessa ja pastan kypsyessä ehtii tehdä kastikkeen. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
- Kuumenna öljy kasarissa tai isolla paistinpannulla. Kuullota punasipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista hetken ajan.
- Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja kirsikkatomaatit pannulle. Paista keskilämmöllä noin kymmenen minuutin ajan, kunnes tomaatit ovat pehmentyneitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita tomaattien joukkoon hummus ja pari desiä pastan keitinvettä. Sekoita joukkoon pasta. Lisää tarvittaessa vielä pastan keitinvettä, jotta saat aikaan sopivan koostumuksen. Tarkista maku.
- Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet ja runsaasti hienonnettua tuoretta persiljaa tai basilikaa. Tarjoile heti.