Porkkanakakkutuorepuuro tuo maukasta vaihtelua aamupalapöytään. Siinä maistuu porkkanakakusta tutut mausteet ja raikkautta tuo tuore appelsiinimehu.
PORKKANAKAKKUTUOREPUURO
Ainekset:
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 ½ dl mantelimaitoa (tai muuta kasvijuomaa)
- 1 pieni porkkana
- ½ tl kanelia
- 1/4 tl muskottipähkinää
- 1/4 tl jauhettua neilikkaa
- 1/4 tl vaniljajauhetta
- 1 tl agave- tai vaahterasiirappia
- ½ dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita
- ½ appelsiinin mehu
- ½ dl pähkinöitä ja siemeniä
- marjoja & halutessasi syötäviä kukkia
Valmistus:
- Sekoita kaurahiutaleet ja mantelimaito keskenään ja laita jääkaappiin likoamaan yön yli tai vähintään tunniksi.
- Kuori ja raasta porkkana.
- Sekoita porkkanaraaste puuron joukkoon mausteiden, siirapin, rusinoiden ja appelsiinin mehun kanssa.
- Jaa puuro kulhoihin ja viimeistele annokset rouhituilla pähkinöillä, siemenillä ja marjoilla. Koristele annokset halutessasi syötävillä kukilla.
reseptitaamupalat
appelsiinipähkinätporkkanasiemenettuorepuuro