Tänä vuonna rosollilla on uudet vaatteet! Hasselbackan rosolli on hauska rosolli-inspiroitunut juureslisuke, joka sopii hyvin joulunpyhien ruokapöytään.
Hasselbackan rosollista löytyy perinteisen rosollin raaka-aineet uudessa muodossa. Punajuuret, porkkanat ja sipuli päätyvät hasselbackan-tyyliin leikattuna uuniin ja lisäsinpä joukkoon myös suosikkejani keltajuuria. Omena ja suolakurkku taasen löytyvät jogurtista ja majoneesista sekoitetusta kastikkeesta. Raikas soosi on täydellinen kaveri uunissa paahdetuille juureksille.
HASSELBACKAN ROSOLLI
Ainekset:
- 2 punajuurta
- 3 keltajuurta
- 4-5 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- suolaa & mustapippuria
Kastike:
- 1 ½ dl vegaanista turkkilaista jogurttia
- ½ dl vegaanista majoneesia
- 1 pieni omena
- 1 suolakurkku
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl agavesiirappia (tai hunajaa)
- suolaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Kuori juurekset ja sipuli. Halkaise sipuli sekä isot juurikkaat, pienet juurikkaat voi käyttää kokonaisina. Leikkaa juureksiin ja sipuliin siivuja vieri viereen lähes pohjaan asti. Käytä apuna esimerkiksi juureksen molemmin puolin aseteltuja syömäpuikkoja.
- Asettele juurekset ja sipulit pellille leivinpaperin päälle ja sudi pintaan oliiviöljyä. Ripsi pintaan suolaa ja mustapippuria. Paahda vihanneksia uunissa noin puoli tuntia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Valmista kastike juuresten paahtuessa. Sekoita keskenään jogurtti ja majoneesi. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omppu pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita jogurtti-majoneesiseokseen omenat, suolakurkut, valkosipuli ja sitruunanmehu. Mausta kastike agavesiirapilla ja suolalla. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Tarjoile hasselbackan rosolli lämpimänä kylmän kastikkeen kanssa.
reseptitlisukkeet
joulukeltajuuriomenaporkkanapunajuurisipulisitruunasuolakurkkuvalkosipuli