Paahdetut kurpitsalohkot miso-cashewkastikkeen, granaattiomenan siementen ja mantelirouheen kanssa on hauskan näköinen ja superherkullinen tarjottava vaikkapa joulupöytään.
Huomioithan, ettö cashew-pähkinät pitää muistaa laittaa ajoissa likoamaan, sillä se on silkkisen sileän kastikkeen salaisuus.
PAAHDETUT KURPITSALOHKOT & MISO-CASHEWKASTIKE
Ainekset:
- 1 keskikokoinen tai pienehkö kurpitsa (myskikurpitsa käy myös)
- 2 rkl öljyä
- ½ tl suolaa
Miso-cashewkastike:
- 2 ½ dl cashew-pähkinöitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl vettä
- ½ dl kaurafraichea
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- 2 rkl vaaleaa misotahnaa
- tilkka srirachaa
- suolaa
Lisäksi:
- 100 g manteleita + ripaus suolaa
- granaattiomenan siemeniä
- tuoretta korianteria
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Leikkaa kurpitsa suunnilleen tasakokoisiksi lohkoiksi. Levitä lohkot pellille (siemeniä ei tarvitse poistaa), lorauta päälle öljyä ja ripsi suolaa.
- Paahda uunissa, kunnes napakan kypsiä (lohkojen koosta riippuen suunnilleen 10-25 minuuttia). Anna jäähtyä.
- Paahda manteleita uunissa n. 5-10 minuuttia, kunnes saavat hieman väriä – varo polttamasta. Anna jäähtyä. Rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sekoita joukkoon hieman suolaa.
- Levitä miso-cashewkastike tarjoiluvadin pohjalle ja asettele kurpitsalohkot päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta, granaattiomenan siemeniä ja tuoretta korianteria.
Miso-cashewkastike:
- Liota cashewpähkinöitä runsaassa vedessä noin neljä tuntia. Valuta.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa blenderiin cashew-pähkinät, valkosipulit, vesi, kaurafraiche, sitruunan mehu, ravintohiivahiutaleet ja misotahna. Aja oikein sileäksi kastikkeeksi. Mausta maun mukaan srirachalla ja suolalla.
reseptitkastikkeetlisukkeet
cashewgranaattiomenakorianterikurpitsamantelimisoravintohiivahiutaleetsitruunavalkosipuli