Punakaalinuudelit on helppo ja nopea arkiruoka, jossa maistuvat umamiset siitakesienet. Joukkoon voi upottaa muitakin vihanneslokeroon unohtuneita vihanneksia.
Punakaali ja siitakesienet ovat mainio parivaljakko. Tähän ruokaan sopii mainiosti myös muut sesongin vihannekset, kannattaa kokeilla vaikkapa kiinankaalia, paprikaa ja porkkanaa.
PUNAKAALINUUDELIT SIITAKESIENILLÄ
Ainekset:
- 250 g sobanuudeleita
- 100 g siitakesieniä
- 200 g punakaalia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl kookos- tai seesamiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Kastike:
- 3 rkl soijakastiketta tai tamaria
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl agavesiirappia
- 2 tl limen mehua
- 1 ½ tl keltaista currytahnaa
- 1 tl raastettua inkivääriä
Lisäksi:
- tuoretta korianteria
- tuoretta chiliä
- limelohkoja
Valmistus:
- Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan kypsiksi, huuhtele kylmällä vedelle ja jätä valumaan.
- Leikkaa siitakesienet siivuiksi, paloittele punakaali ja kuori ja hienonna valkospulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja paista siitakesieniä viitisen minuuttia. Lisää pannulle punakaalit ja valkosipulit ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan. Mausta vihannekset suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada pannulle. Lisää pannulle myös nuudelit. Paista pari minuuttia.
- Jaa punakaalinuudelit lautasille ja viimeistele annokset tuoreella hienonnetulla korianterilla ja chilillä. Tarjoile lisäksi limelohkoja.
Vinkit!
Käytä tarvittaessa gluteenittomia nuudeleita.
Siitakesienien sijaan voit hyvin tehdä tämän ruoan myös metsäsienistä, kuten suppilovahveroista.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 30 minchiliinkiväärikorianterilimenuudelitpunakaalisienetvalkosipuli