Skordalia on kreikkalainen sitruunalla ja valkosipulilla maustettu perunatahna. Se on ikäänkuin kylmää perunamuusia ja aivan todella herkullista!
Tarjoile skordalian kanssa leipää, oliiveja ja vaikka dippikasviksia. Paahdetut punajuuret ovat klassinen kaveri perunatahnalle. Skordalia toimii hyvin myös grilliruokien lisukkeena ja meze-pöydän tarjottavana.
SKORDALIA
Ainekset:
- n. 450 g perunoita
- 4 valkosipulinkynttä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunan mehua
- perunoiden keitinvettä
- suolaa ja mustapippuria
- (chilihiutaleita)
Valmistus:
- Kuori perunat, paloittele ne ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Valuta ja säästä 1-2 desiä keitinvedestä.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja laita ne pieneen tehosekoittimeen. Lisää sitruunan mehu ja surauttele sekaisin. Lisää oliiviöljy koneen käydessä, jolloin saat aikaan emulsion. Lisää vielä muutama perunan pala ja aja sileäksi tahnaksi. Voit tehdä tämän myös sauvasekoittimella.
- Muussaa loput perunat perunasurvimella tai käsivatkaimella. Sekoita joukkoon valkosipuliseos. Lisää sen verran perunoiden keitinvettä, että koostumus on hyvä. Toiset tykkäävät löysemmästä skordaliasta, toiset jäykemmästä.
- Mausta skordalia suolalla ja mustapippurilla.
- Levitä seos tarjoiluvadille ja valuta päälle hieman oliiviöljyä ja halutessasi ripottele pinnalle chilihiutaleita.
- Laita jääkaappiin ja anna tekeytyä pari tuntia ennen tarjoilua.
reseptitkastikkeet
perunasitruunatahnatvalkosipuli