Lohikäärmenuudelit on sun uusi lempiruoka! Tässä nopeassa nuudeliwokissa yhdistyy parsakaali, cashew-pähkinät, soijarouhe ja makeansuolainen kastike. PS. Lohikäärmeitä ei ole vahingoitettu tätä reseptiä luodessa.
LOHIKÄÄRMENUUDELIT
Ainekset:
- 350 g parsakaalia
- 150 g ohuita kiinalaisia nuudeleita (tai 2 levyä pikanuudeleita)
- 2-3 kevätsipulia
- 1/2 dl cashew-pähkinöitä
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 dl soijarouhetta
- 1 dl vettä
- 1/4 ruukku tuoretta korianteria
Kastike:
- 1/2 dl (kookos)sokeria
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1 rkl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1-2 rkl srirachaa
Valmistus:
- Hienonna parsakaali.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, lisää parsakaali viimeisiksi kahdeksi minuutiksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen loppuu. Sekoita joukkoon 1 rkl seesamiöljyä.
- Hienonna kevätsipulit ja rouhi cashew-pähkinät. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
- Kuumenna loput öljyt wokkipannulla tai muulla isolla pannulla. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää vesi ja anna imeytyä soijarouheeseen. Lisää cashewt, kevätsipuleiden vaaleat osat sekä kastike. Paista vielä hetki ja sekoita sitten joukkoon nuudelit ja parsakaalit. Anna kuumentua.
- Lisää kevätsipuleiden vihreät osat sekä hienonnettua korianteria. Tarkista maku.
- Iske srirachapullo pöytään ja nauti.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 30 mininkiväärikevätsipulikorianterinuudelitpähkinätparsakaalisoijarouhevalkosipuli