Tofu tikka masala on kasvipohjainen versio intialaisklassikosta. Se on täynnä makua, mutta ihanan helppo tehdä lähikaupastakin löytyvistä aineksista.
TOFU TIKKA MASALA
Ainekset:
- 300-400 g tofua (esim. Vemondo Garam masala -maustettu tofu)
- 2 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 2 tl garam masala -mausteseosta
- 1 tl curryjauhetta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl soijakastiketta
- 400 g tomaattimurskaa
- n. 1 dl vettä
- 2 ½ dl kookosmaitoa tai -kermaa
- suolaa ja mustapippuria
- ½ limen mehu
- tuoretta korianteria
- chiliä jossain muodossa
- lisukkeeksi esim. keitetty riisiä
Valmistus:
- Ota tofu paketista ja murustele kuivalle pannulle. Paista muutama minuutti keskilämmöllä, jotta nesteet pääsevät haihtumaan.
- Lisää 1 rkl öljyä ja paista rapeaksi silloin tällöin sekoittaen. Siirrä pois pannulta.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki. Sekoita joukkoon garam masala ja curryjauhe sekä vähän ajan kuluttua tomaattipyre ja soijakastike. Paista vielä hetki.
- Lisää tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki noin desillä vettä ja lisää pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia 10-15 minuuttia.
- Lisää tofut ja kookosmaito. Anna kuumentua. Mausta suolalla, mustapippurilla ja limen mehulla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja chilillä (voit myös tarjoilla chilin erikseen pöytämausteena).
- Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.
reseptitpääruoka
aasialaineninkiväärikorianterilimesipulitofuvalkosipuli