Persimonrisotto on alkutalven persimonsesongin ykkösruoka. Makea ja kauniin oranssi persimon antaa risotolle herkän värin ja maun.
Risotto on helppo valmistaa ilman eläinperäisiä raaka-aineita. Risoton pyhiä aineksia, viiniä, voita ja parmesaania löytyy kaikkia nykyisin vegaanisina, joten homma käy leikiten. Halutessasi voit korvata vegeparmesaanin ravintohiivahiutaleilla (laita niitä muutama ruokalusikallinen) tai noin sadalla grammalla vegaanista tuorejuustoa.
PERSIMONRISOTTO
Ainekset:
- 2-3 salottisipulia
- loraus öljyä
- 2 ½ dl risottoriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- n. 7 dl lämmintä kasvislientä
- 2 persimonia
- 1 dl raastettua vegeparmesaania
- 50 g vegaanista voita
- suolaa & mustapippuria
- lehtipersiljaa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna loraus öljyä kasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisit ja kuullota hetki. Kaada kasariin valkoviini ja anna imeytyä.
- Lisää risottoon kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna edellisen satsin aina imeytyä riisiin ennen uuden lisämistä. Muista sekoitella, ettei riisi pala pohjaan.
- Kuori ja kuutioi persimon ja raasta vegeparmesaani hienoksi raasteeksi. Kun riisi alkaa olemaan kypsää, sekoita joukkoon persimonkuutiot (jätä muutama kuutio koristeeksi halutessasi). Lisää hetken kuluttua vegejuusto ja voi. Lisää vielä loraus kasvislientä, jotta risotto saa hyvän, juoksevan koostumuksen.
- Mausta risotto suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoile heti.
Vinkit!
Voit halutessasi käyttää alkoholitonta valkoviiniä tai korvata viinin sitruunalla. Purista puolikkaan sitruunan mehu risoton joukkoon valmistuksen lopussa.
reseptitpääruoka
alle 30 minpersiljapersimonrisottosalottisipuli