Helppo soijarouhekastike on arkiruokien kulmakiviä. Nopea ja edullinen kastike maistuu esimerkiksi keitetyn pastan tai perunoiden kanssa.
HELPPO SOIJAROUHEKASTIKE
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 2 dl soijarouhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ½ tl sokeria
- 1/2 tl mustapippuria
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl soijakastiketta
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- suolaa
- (tuoretta basilikaa)
- (chilirouhetta)
- lisukkeeksi esim. keitettyä pastaa tai perunaa
- lisäksi esim. auringonkukansiemenparmesaania
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla paistinpannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja hetken päästä soijarouhe. Sekoittele hetki. Lisää paprikajauhe, timjami, oregano, sokeri ja mustapippuri. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja soijakastike. Paista vielä hetki.
- Lisää tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljaa poreillen vähintään 10-15 minuuttia, mutta ei haittaa vaikka ehtisit haudutella pidempäänkin. Maut vain syvenevät.
- Mausta kastike suolalla ja halutessasi myös tuoreella basilikalla ja chilillä. Maistele ja jos kastike tuntuu kaipaavan vielä jotain, niin yleensä pieni ripaus suolaa lisää auttaa asiaan.
- Tarjoile kastike keitetyn pastan tai perunoiden kanssa. Annosten päälle voi ripotella auringonkukansiemenparmesaania.
reseptitpääruoka
alle 30 minarkiruokabasilikasipulisoijarouhevalkosipuli