Kalapuikkotacot onnistuvat tänä päivänä loistavasti myös vegaanisina! Nämä raikkaat tacot sisältävät kalattomien puikkojen lisäksi minttujogurttia ja kasviksia.
Vegaaniset eli kalattomat kalapuikkotacot – kuulostaa ehkä mahdottomalta, mutta ovat totista totta. Kauppojen pakastealtaista löytyy nykyään eri valmistajien kalattomia puikkoja, jotka muistuttavat sekä ulkonäöltään että maultaan kalapuikkoja.
Tacoissa on marinoidun punakaalin ja kalattomien puikkojen lisäksi porkkanaa, kurkkua ja avokadoa sekä raikkaan sitruunaista minttujogurttia. Mutta voit hyvin käyttää mitä tahansa kotoa löytyviä tai sesongissa olevia kasviksia. Kääräise täytteet pieneen vehnä- tai maissitortillaan tai rapsakkaan tacokuoreen.
KALAPUIKKOTACOT VEGAANISINA
Ainekset:
- pala punakaalia
- punaviinietikkaa
- suolaa
- 1 porkkana
- ½ kurkku
- 8 kpl kalattomia kalapuikkoja (esim. Moving Mountains plant based fish fingers tai Findus Green Cuisine Vegaaniset puikot)
- öljyä paistamiseen
- 1 sitruuna
- 1-2 avokadoa
- 8 pientä (maissi)tortillaa tai tacokuorta
- chilirouhetta tai tuoretta chiliä ohuina renkaina
Minttujogurtti:
- 2 dl vegaanista turkkilaista jogurttia
- ½ sitruunan mehu
- 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Valmista minttujogurtti sekoittamalla ainekset keskenään. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.
- Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Hiero sen joukkoon loraus punaviinietikkaa ja ripaus suolaa.
- Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
- Paista kalattomat kalapuikot pannulla tai uunissa rapeiksi. Mausta ne ripauksella suolaa ja tirauksella sitruunamehua.
- Leikkaa avokado siivuiksi ja kurkku ohuiksi viipaleiksi.
- Lämmitä tortillat tai tacokuoret ja täytä ne punakaalilla, kalapuikoilla, punakaalilla, porkkanalla ja avokadolla. Viimeistele minttujogurtilla ja chilillä. Tarjoile lisäksi sitruunalohkoja.
reseptitpääruoka
alle 30 minavokadokalaton puikkokurkkuminttuporkkanapunakaalisitruunatacot