MAROKKO­LAINEN BOLOGNE­SE

Marokkolainen bolognese on perinteisen bolognesen mausteinen serkku, joka valmistetaan kasvisjauhiksesta ja tarjoillaan fraichen, harissan ja tuoreen korianterin kanssa. Kokeile ja ihastu!

Annoskuva reseptille marokkolainen bolognese

MAROKKO­LAINEN BOLOGNE­SE

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
n. 1 h

Ainekset:

  • 1 sipuli 
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 3 rkl öljyä
  • 1 pkt kasvisjauhista (n. 250 g)
  • 1 1/2 tl juustokuminaa jauhettuna 
  • 1 1/2 tl korianteria jauhettuna 
  • 1 tl kanelia jauhettua
  • 1/2 tl chilihiutaleita (tai maun mukaan)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 1/2 dl kaurabaristaa (kahviin tarkoitettua kaurajuomaa)
  • 1 1/2 dl punaviiniä 
  • 1 tlk tomaattimurskaa (400-500 g)
  • 1 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ rkl sokeria
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita

Tarjoiluun:

  • keitettyä pastaa
  • kasvipohjaista fraichea tai turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
  • harissaa
  • tuoretta korianteria (tai lehtipersiljaa)

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös lehtisellerit pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, porkkana ja lehtiselleri, paista noin 10 minuuttia. 
  3. Työnnä kasvikset pannun reunoille ja lorauta keskelle vielä 1 rkl öljyä. Ruskista kasvisjauhis, paloittele se lastalla pieniksi paloiksi heti alkuvaiheessa. Sekoita kasvikset jauhiksen joukkoon. Mausta juustokuminalla, korianterilla, kanelilla, chilillä sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon myös tomaattipyre. Paista jokunen minuutti.
  4. Lisää kaurabarista pannulle ja hauduta noin 5-10 minuuttia tai kunnes seos ei ole enää kastikemaista. Lisää punaviini ja hauduta samalla tavalla.
  5. Lisää tomaattimurska ja vesi pannulle. Murustele sekaan liemikuutio. Anna kastikkeen muhia noin puoli tuntia, lisää vettä tarvittaessa, jotta kastike on sopivan paksuista. 
  6. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa kastikkeeseen sokeri makuja pyöristämään. Mausta lopuksi vielä ravintohiivahiutaleilla sekä tarvittaessa lisää suolaa ja mustapippuria.
  7. Tarjoile marokkolainen bolognese keitetyn pastan, fraichen, harissan ja tuoreen korianterin kanssa.

Vinkit!

Kuvan ruoka on tehty Beyond Mincesta, jota voin lämpimästi suositella. Se on maultaan ja rakenteeltaan täydellinen bologneeseen. Resepti onnistuu toki hyvin muillakin vegejauhiksilla.

Kasvisjauhiksen sijaan voit käyttää soijarouhetta (2 ½ dl) tai hernisrouhetta (½ pss). Soijarouhetta käytettäessä turvota se pannulla n. 2 dl vedellä sen jälkeen, kun olet sekoittanut mausteet pannulle.

Punaviini voi hyvin olla myös alkoholitonta. Jos et halua käyttää viiniä ollenkaan, korvaa se seoksella, johon tulee 2 rkl punaviinietikkaa ja 1 dl vettä.

reseptitpääruokapasta
harissakasvisjauhiskorianterilehtiselleriporkkanaravintohiivahiutaleetsipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit