Jauhispilahvi on mukavan mausteinen ruoka, jonka pääroolissa ovat kasvisjauhis ja riisi. Täydellinen makumaailma syntyy tarjoilemalla pilahvi chilin, sitruunalohkojen, yrttien ja jogurtin kanssa.
JAUHISPILAHVI
Ainekset:
- 3 ½ dl basmatiriisiä
- 2 sipulia (n. 150 g)
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 3 rkl öljyä
- 1 pkt kasvisjauhista (n. 225-320 g)
- 1 tl juustokuminaa jauhettuna
- 1 tl korianteria jauhettuna
- 1 tl kurkumaa jauhettuna
- 1 tl garam masala -mausteseosta
- ½ tl suolaa
- 500 g tomaattimurskaa
- 8 kuivattua aprikoosia
- tarjoiluun tuoretta chiliä, sitruunalohkoja, lehtipersiljaa tai korianteria sekä kasvipohjaista jogurttia tai fraichea
Valmistus:
- Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä odottamaan.
- Riisin kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi.
- Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai paistinpannulla ja ruskista kasvisjauhis. Murustele kasvisjauhista pikkuhiljaa lastan avulla. Kun jauhis alkaa olla ruskistunutta, sekoita joukkoon sipuli ja anna sen kuullottua.
- Lisää pannulle valkosipuli ja inkivääriä. Sekoita vähän ajan päästä joukkoon mausteet ja paista vielä hetki sekoitellen.
- Lisää tomaattimurska sekä tilkka vettä ja anna seoksen muhia noin 10 minuuttia.
- Sekoita joukkoon riisi. Paloittele aprikoosit ja sekoita joukkoon. Anna kuumentua. Tarkista makumaailma.
- Tarjoile jauhispilahvi tuoreen chilin, sitruunalohkojen, hienonnetun persiljan tai korianterin ja jogurtin tai fraichen kanssa.
Vinkit!
Voit käyttää tähän ruokaan kasvisjauhiksen sijaan soijarouhetta (2 dl) tai raastettua tofua (n. 300 g).
reseptitpääruoka
inkiväärikasvisjauhiskuivatut hedelmätpersiljariisisipulisitruunavalkosipuli