Vegaaninen nakkikastike on kotiruokien parhaimmistoa – siitä tykkää saletisti koko perhe! Gluteeniton versio syntyy suurustamalla kastike kikhernejauhoilla.
VEGAANINEN NAKKIKASTIKE
Ainekset:
- 250 g kasvisnakkeja (varmista tarvittaessa gluteenittomuus)
- 1+3 rkl vegaanista voita/margariinia tai öljyä
- 1-2 sipulia
- 3 rkl vehnäjauhoja tai kikhernejauhoja
- 4 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1 liemikuutio)
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl soijakastiketta
- ½ tl maustepippuria jauhettuna
- suolaa & mustapippuria
- lehtipersiljaa
- lisukkeeksi esim. perunamuussia
- tarjoiluun suolakurkkuja ja etikkapunajuuria
Valmistus:
- Paloittele nakit ja ruskista ne ruokalusikallisessa rasvaa. Siirrä sivuun.
- Kuori ja hienonna sipulit. Lisää pannulle 3 rkl voita ja kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää jauhot ja paista pari minuuttia sekoitellen, jauhot saavat mielellään hieman ruskistua. Lisää tomaattipyre, soijakastike ja maustepippuri, sekoita joukkoon.
- Lisää pannulle kasvisliemi ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna hautua muutaman minuutin ajan. Mausta kastike maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi nakkipalat ja anna kuumentua. Viimeistele hienonnetulla tuoreella lehtipersiljalla.
- Tarjoile nakkikastike esimerkiksi perunamuussin sekä suolakukkujen ja etikkapunajuurten kanssa.
reseptitpääruoka
alle 30 minkasvisnakkipersiljasipuli