Mämmimutakakku on pääsiäisen tuhti herkku! Ja mikä parasta: se maistuu myös niille, ketkä eivät niinkään mämmistä piittaa.
Tarjoile tämän kakun kanssa jotain raikasta, kuten tuoreita marjoja ja kermavaahtoa tai jäätelöä. Tahmea mutakakku saa upeaa maltaista makua mämmistä, mutta lopputulos ei ole mitenkään liian mämmimäinen. Mämmimutakakku on parhaimmillaan leivontapäivänä, seuraavana päivänä siihen nimittäin tulee selkeä mämmimäinen twisti. Mikä ei tietenkään haittaa, jos tykkää mämmistä!
Alkuperäinen resepti: Urbaani Vegenda
MÄMMIMUTAKAKKU
Ainekset:
- 200 g tummaa suklaata (vegaanista)
- 200 g vegaanista voita tai margariinia
- 225 g mämmiä
- 2 dl sokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- tarjoiluun tomusokeria, vispikermaa tai jäätelöä sekä marjoja/hedelmiä
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Paloittele suklaa kattilaan, mittaa mukaan voi tai margariini. Sulata hellalla ja sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa mämmi ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
- Sekoita jauhot mämmi-sokerivaahtoon ja kääntele joukkoon suklaaseos.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Kaada kakkutaikina vuokaan.
- Paista kakkua uunissa noin 15 minuuttia. Sen pitää jäädä keskeltä hieman raa’aksi.
- Anna jäähtyä.
- Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoile vaahdotetun vispikerman tai jäätelön sekä marjojen tai hedelmien kanssa.
reseptitmakeat leivonnaiset
mämmipääsiäinensuklaa