Makaronimössö, pääkallopata, hiphoppi, ooppaheija.. Rakkaalla ruoalla on monta nimeä. Erityisesti opiskelijoiden, partiolaisten ja lapsiperheiden suosima klassikkoruoka valmistuu helposti ja herkullisesti myös täysin vegaanisesti.
MAKARONIMÖSSÖ
Ainekset:
- 200 g makaronia
- 1 (pieni) sipuli
- 2 rkl öljyä
- 1 dl soijarouhetta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
- 1 ½ dl vettä
- 1 dl pakasteherneitä (tai muita pakastekasviksia)
- suolaa ja mustapippuria
- tarjoiluun ketsuppia
Valmistus:
- Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Makaroniveden lämmetessä ja makaronien kiehuessa voit valmistella muun ruoan.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää soijarouhe ja paista hetken aikaa. Mausta soijakastikkeella ja paprikajauheella. Lisää vesi soijarouheen sekaan parissa erässä, anna edellisen määrän imeytyä soijarouheeseen ennen seuraavan lisäämistä.
- Sekoita herneet joukkoon ja anna kuumentua.
- Valuta kypsät makaronit ja sekoita soijarouheseoksen sekaan. Mausta makaronimössö vielä mustapippurilla ja tarpeen mukaan suolalla.
- Tarjoile ketsupin kanssa.
Vinkit!
Soijaton versio valmistuu esim. härkäpapurouheesta tai soijattomasta kasvisjauhiksesta.
Gluteeniton versio on helppo tehdä käyttämällä gluteenitonta makaronia.
Ohje on kahdelle, mutta se on helppo skaalata myös suuremmalle porukalle.
reseptitpasta
alle 20 minarkiruokahernesipulisoijarouhe