Maapähkinävoilantut ovat yllättävä tapa nauttia lähinnä vain joululaatikosta tuttua juuresta. Maapähkinävoilla, soijakastikkeella ja vaahterasiirapilla maustetut lanttukuutiot maistuvat esimerkiksi bowlien, salaattien ja nuudeliruokien joukossa.
MAAPÄHKINÄVOILANTUT
Ainekset:
- 1 lanttu (n. 700 g)
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl maapähkinävoita
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl limen mehua
- 1-2 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- (suolaa)
- (kevätsipulia)
Valmistus:
- Kuori ja paloittele lantut noin parin sentin kuutioiksi. Keitä tai höyrytä niitä viitisen minuuttia, jotta ne hieman pehmenevät.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne, maapähkinävoi, soijakastike, vaahterasiirappi ja limen mehu keskenään.
- Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista lanttuja, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Kaada kastike pannulle ja sekoittele hyvin, jotta se tarttuu joka puolelle lanttuja. Sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja paista vielä hetki.
- Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Halutessasi sekoita lopuksi joukkoon hienonnettua kevätsipulia. Tarjoile maapähkinävoilantut lämpiminä tai jäähtyneinä.
Vinkit!
Maapähkinävoilantut ovat oivallista meal preppailuun. Tee iso satsi sunnuntaina jääkaappiin valmiiksi ja syö pitkin viikkoa.
Chili sopii maapähkinävoilanttuihin loistavasti. Voit lisätä kastikkeen joukkoon 1-2 rkl srirachaa tai muuta chilikastiketta niin halutessasi.
reseptitlisukkeet
alle 30 minlanttulimemaapähkinävoiseesaminsiemenetvalkosipuli