KYSSÄ­KAALI-NUUDELI­SALAATTI

Kyssäkaali-nuudelisalaatti on simppeli kesäinen salaatti, jossa maistuvat aasialaiset vivahteet ja tuoreet yrtit. Tarjoile salaatin kanssa avokadoa ja rapeaksi paistettua tofua.

Aasialaishenkinen kastike ja reilu määrä tuoreita yrttejä yhdistettynä rapsakkaan kyssäkaaliin tekevät tästä salaatista vastustamattoman. Keitetyt riisinuudelit imaisevat limestä, riisiviinietikasta, seesamiöljystä ja vegaanisesta kalakastikkeesta (tai soijakastikkeesta) valmistetun soosin maut itseensä ja loppusilauksen makumaailmalle antavat tuore jalapeno ja suolapähkinät.

Kokonaiseksi ateriaksi kyssäkaali-nuudelisalaatti taipuu, kun tarjoilet lisäksi kuutioitua avokadoa ja rapeaksi paistettua tofua.

Annoskuva reseptille kyssäkaali-nuudelisalaatti

KYSSÄ­KAALI-NUUDELI­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
30 min

Ainekset:

  • 2-3 kyssäkaalia (n. 500 g)
  • 100 g riisinuudeleita
  • ½ jalapeno
  • reilusti (1-2 dl) tuoreita yrttejä: minttua, korianteria ja/tai (thai)basilikaa hienonnettuna
  • ½ dl ruohosipulia, kevätsipulia tai nippusipulin varsia hienonnettuna
  • ½ dl suolapähkinöitä rouhittuna
  • tarjoiluun 1-2 avokadoa ja rapeaksi paistettua tofua

Kastike:

  • 1 limen kuori ja mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl vegaanista kalakastiketta (tai soijakastiketta)
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl sokeria

Valmistus:

  1. Kuori kyssäkaalit ja tee niistä vihannessorvilla nuudeleita (tai leikkaa ohuiksi suikaleiksi).
  2. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
  3. Leikkaa jalapeno siivuiksi ja hienonna yrtit sekä sipuli. Rouhi hieman suolapähkinöitä.
  4. Sekoita kyssäkaalinuudelit, riisinuudelit, jalapeno, yrtit ja sipuli keskenään. Jalapenon voi tarjoilla myös erikseen, mikäli kaikki eivät pidä tulisesta ruuasta.
  5. Valmista kastike. Pese lime ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  6. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Siirrä tarjoiluastiaan, ripottele päälle suolapähkinät.
  7. Tarjoile salaatin kanssa halutessasi kuutioitua avokadoa ja rapeaksi paistettua tofua.

Vinkit!

Salaatin juju on vihannessorvilla nuudeleiksi ajetussa kyssäkaalissa, mutta oikein mainio lopputulos syntyy myös leikkaamalla kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Vihannessorveja löytyy silloin tällöin kirppareilta ja niitä myyvät myös keittiötarvikeliikkeet.

Voit tehdä salaatin kyssäkaalin sijaan myös lantusta tai nauriista. Myös ohueksi suikaloitu varhaiskaali toimii hyvin.

reseptitsalaatit
aasialainenalle 30 minjalapenokyssäkaalinuudelitsuolapähkinätvalkosipuliyrtit

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit