Luumuhillo joulutorttuihin on helppo tehdä itsekin. Tähtianis antaa hennon säväyksen hillon makuun.
Voit säädellä sokerin määrää oman maun mukaan. Toiset tykkäävät makeammasta ja toisille riittää luumujen oma makeus. Tähtianiksen sijaan kanelitanko tai ripaus vaniljaa ovat hyviä mausteita.
LUUMUHILLO JOULUTORTTUIHIN
Ainekset:
- 250 g kuivattuja luumuja
- ½ dl (ruoko)sokeria
- 1 ½ dl vettä
- 1 tähtianis
Valmistus:
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Keitä noin 15 minuuttia hiljaa poreillen. Nouki tähtianis pois kattilasta. Soseuta hillo sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
Vinkit!
Tee joulun ihanin jälkiruoka, luumurahka, itse tehdyllä hillolla!
reseptitsäilöntä
joululuumu