Ihanan mausteinen kurpitsa-linssikeitto valmistuu alle tunnissa – suurimman osan ajasta se muhii itsekseen hellalla. Linssit tuovat soppaan ruokaisuutta, makua taas antavat inkivääri, korianteri ja juustokumina.
MAUSTEINEN KURPITSA-LINSSIKEITTO
Ainekset:
- 1 myskikurpitsa (n. 1 kg)
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ½-1 punainen chili
- 2 rkl öljyä
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 ½ dl punaisia linssejä
- 5 dl kasvislientä (esim. liemikuutiosta valmistettua)
- 2 dl kookosmaitoa
- suolaa & mustapippuria
- tuoretta korianteria (ja/tai basilikaa)
- seesaminsiemeniä
Valmistus:
- Kuori myskikurpitsa, halkaise se pitkittäin ja koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri, hienonna chili.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kurpitsa, valkosipuli, inkivääri, chili, korianteri ja juustokumina. Kuullota muutama minuutti. Lisää kattilaan tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes kurpitsat ja linssit ovat kypsiä.
- Lisää kattilaan kookosmaito ja surauttele keitto sileäksi sauvasekoittimella tai kuumuutta kestävässä tehosekoittimessa. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto on makuusi liian paksua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Viimeistele keitto tuoreella korianterilla sekä seesaminsiemenillä. Laita tarjolle myös pilkottua tuoretta chiliä.
reseptitkeitot
chiliinkiväärikorianterikurpitsalinssitsipulivalkosipuli