Kantarelli-gnocchipaistos on helppo loppukesän ruoka, jolle omintakeisen maun antavat HP-kastike ja vegaaninen feta. Luonnosta voi kantarellien lisäksi poimia paistoksen joukkoon kourallisen villiyrttejä.
KANTARELLI-GNOCCHIPAISTOS
Ainekset:
- 1 l tuoreita kantarelleja
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tuoretta timjamia
- kourallinen vuohenputkea ja/tai muita villivihanneksia kuten piharatamoa ja poimulehteä (myös pinaatti, mangoldi ja/tai lehtikaali sopivat)
- 500 g gnoccheja
- 2 + 1 rkl vegaanista voita tai öljyä
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl HP-kastiketta
- suolaa ja mustapippuria
- vegaanista fetaa
Valmistus:
- Putsaa kantarellit ja revi isommat sienet pienemmiksi paloiksi. Pienet voi jättää kokonaisiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Riivi timjamin lehdet varresta tai hienonna timjami varsineen, mikäli käytössä on ohutvartista timjamia. Suikaloi villivihannekset.
- Kuumenna 2 rkl vegaanista voita ja paista gnoccheja suht kuumalla lämmöllä, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneita. Siirrä sivuun odottamaan.
- Lisää sienet pannulle ja paista muutama minuutti. Lisää 1 rkl voita pannulle ja paista hetki. Lisää sipuli ja paista pari minuuttia. Lisää sitten valkosipuli ja timjami, paista vielä hetki.
- Mausta sieniseos sitruunan kuorella ja mehulla sekä HP-kastikkeella. Lisää gnocchit ja villivihannekset pannulle ja anna kuumentua. Mausta paistos suolalla ja mustapippurilla. Murustele ruoan päälle vähän vegaanista fetaa ja tarjoile.
Mitä on HP-kastike?
HP-kastike on englantilainen ruskea maustekastike, jossa on hyvin omalaatuinen maku. Se valmistetaan mm. tomaatista, tamarind-hedelmästä ja mallasviinietikasta. Jos et pidä siitä, voit jättää sen pois, mutta kastike antaa gnocchipaistokselle hyvän veikeän maun.
reseptitpääruoka
gnocchitkantarellisienetsipulisitruunatimjamivalkosipulivegefetavillivihanneksetvuohenputki