Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 537 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 15 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 31 )keitot ( 44 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 43 )makeat leivonnaiset ( 40 )pääruoka ( 170 )pasta ( 57 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 43 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 68 )alle 20 min ( 24 )alle 30 min ( 66 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 71 )aurinkokuivatut tomaatit ( 18 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 44 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 10 )chili ( 39 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hernis ( 3 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 8 )inkivääri ( 62 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 17 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 6 )kaura ( 7 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 14 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 20 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 71 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 13 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 29 )lime ( 60 )linssit ( 16 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 6 )manteli ( 10 )marjat ( 3 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 12 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 7 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 5 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 28 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 40 )persimon ( 8 )peruna ( 55 )pesto ( 10 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 78 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 18 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )puolukka ( 3 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 41 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 10 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 17 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 36 )sipuli ( 168 )sitruuna ( 126 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 276 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 7 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 27 )

KANTARELLI-GNOCCHI­PAISTOS

Kantarelli-gnocchipaistos on helppo loppukesän ruoka, jolle omintakeisen maun antavat HP-kastike ja vegaaninen feta. Luonnosta voi kantarellien lisäksi poimia paistoksen joukkoon kourallisen villiyrttejä.

Annoskuva reseptille kantarelli-gnocchipaistos

KANTARELLI-GNOCCHI­PAISTOS

Lautanen ja aterimet ikoni
3-4:lle
kello
30 min

Ainekset:

  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • kourallinen vuohenputkea ja/tai muita villivihanneksia kuten piharatamoa ja poimulehteä (myös pinaatti, mangoldi ja/tai lehtikaali sopivat)
  • 500 g gnoccheja
  • 2 + 1 rkl vegaanista voita tai öljyä
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl HP-kastiketta
  • suolaa ja mustapippuria
  • vegaanista fetaa

Valmistus:

  1. Putsaa kantarellit ja revi isommat sienet pienemmiksi paloiksi. Pienet voi jättää kokonaisiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Riivi timjamin lehdet varresta tai hienonna timjami varsineen, mikäli käytössä on ohutvartista timjamia. Suikaloi villivihannekset.
  3. Kuumenna 2 rkl vegaanista voita ja paista gnoccheja suht kuumalla lämmöllä, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneita. Siirrä sivuun odottamaan.
  4. Lisää sienet pannulle ja paista muutama minuutti. Lisää 1 rkl voita pannulle ja paista hetki. Lisää sipuli ja paista pari minuuttia. Lisää sitten valkosipuli ja timjami, paista vielä hetki.
  5. Mausta sieniseos sitruunan kuorella ja mehulla sekä HP-kastikkeella. Lisää gnocchit ja villivihannekset pannulle ja anna kuumentua. Mausta paistos suolalla ja mustapippurilla. Murustele ruoan päälle vähän vegaanista fetaa ja tarjoile.

Mitä on HP-kastike?

HP-kastike on englantilainen ruskea maustekastike, jossa on hyvin omalaatuinen maku. Se valmistetaan mm. tomaatista, tamarind-hedelmästä ja mallasviinietikasta. Jos et pidä siitä, voit jättää sen pois, mutta kastike antaa gnocchipaistokselle hyvän veikeän maun.

reseptitpääruoka
gnocchitkantarellisienetsipulisitruunatimjamivalkosipulivegefetavillivihanneksetvuohenputki

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit