Kikhernetunaleivät ovat vegaaninen versio tonnikalaleivistä. Mainio hieman merellinen maku kikhernetäytteeseen tulee merilevästä, tillistä, sitruunasta ja kapriksista.
Tätä kikherneistä tehtyä tahnaa kutsutaan englanniksi nimellä chickpea tuna. Kikhernetuna ei muistuta tonnikalaa mitenkään sataprosenttisesti, mutta erinomaisen hyvää se on. Kannattaa kokeilla!
Kikhernetunaleivät täytetään tahnan lisäksi rucolalla ja siivutetulla retiisillä ja/tai kurkulla. Väliin sopii hyvin myös salaatti, idut, tomaattikin – mitä nyt sattuu olemaan käden ulottuvilla. Mausteiden ja majoneesin määrä ohjeessa on suuntaa antava, maistele tahnaa ja tee siitä juurikin omaan makuun sopiva.
KIKHERNETUNALEIVÄT
Ainekset:
- 1 prk kikherneitä (n. 2 dl)
- 1 pieni punasipuli (myös nippusipuli varsineen käy hyvin)
- 1 lehtisellerin varsi
- 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 rkl kapriksia hienonnettuna
- 1/4 nori-merileväarkki
- n. ½ dl vegaanista majoneesia
- ½ sitruunan mehu (n. 2 rkl)
- 1 tl dijon-sinappia
- ½ tl valkosipulijauhetta
- suolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
- 2 siivua leipää per annos
- vegaanista voita tai margariinia
- retiisiä ja/tai kurkkua siivuina
- rucolaa
Valmistus:
- Valuta kikherneet ja siirrä ne kulhoon. Muussaa haarukalla suurpiirteisesti.
- Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna lehtiselleri, tilli, kaprikset ja merileväarkki, sekoita kikherneiden joukkoon.
- Lisää majoneesi, sitruunan mehu, sinappi ja valkosipulijauhe. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Lisää mausteita ja majoneesia tarvittaessa.
- Paahda leivät halutessasi ja voitele ne. Täytä leivät kikhernetunalla, retiisi- ja/tai kurkkusiivuilla ja rucolalla. Paina toinen leipä kanneksi ja tarjoile.
Vinkit!
Kikhernetuna sopii mainiosti myös erilaisten bowlien ja salaattien sekä uuniperunoiden täytteeksi.
Käytä tarvittaessa gluteenitonta leipää.