Juhannusperunat ovat uudet kesäiset suosikkipotut! Paahdetut perunat tarjoillaan merilevämädin, punasipulin ja kaura-fraichen kera ja nimestään huolimatta ne maistuvat ympäri vuoden.
JUHANNUSPERUNAT MERILEVÄMÄDILLÄ
Ainekset:
- 1 kg (varhais)perunoita
- öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 punasipuli
- ½ sitruunan mehu
- vegaanista fraichea
- merilevämätiä
- tilliä
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Pese perunat ja pilko ne sopiviksi suupaloiksi. Laita perunat uunivuokaan ja sekoita joukkoon loraus öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paahda perunoita uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes kypsiä. Sekoita jossain kohtaa, jos muistat.
- Perunoiden paahtuessa kuori ja hienonna punasipuli. Purista joukkoon sitruunan mehu ja anna maustua.
- Kun potut ovat kypsiä, lusikoi niiden päälle kaura-fraichea ja merilevämätiä. Lisää punasipulit ja viimeistele hienonnetulla tuoreella tillillä.
reseptitlisukkeet
merilevämätiperunapunasipulisitruunatilli