Kermainen gochujangpasta on arjen luottoresepti. Nopea, helppo, herkullinen ja juuri sopivan tulinen.
Kermainen gochujangpasta maistuu sellaisenaan, mutta sen kanssa passaa tarjota myös jotain proteiinia ja vihanneksiakin. Kuvissa pastan kaverina on pannulla paistettua ja soijakastikkeella maustettua murusteltua tofua, kukkakaalia ja kesäkurpitsaa.
KERMAINEN GOCHUJANGPASTA
Ainekset:
- n. 200 g pastaa
- 1 pieni sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl öljyä
- 2 rkl gochujang-chilitahnaa
- 2 dl kaurakermaa
- n. 1-2 dl pastan keitinvettä
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta korianteria
Valmistus:
- Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä al denteksi.
- Pastan kiehuessa valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
- Sekoita joukkoon gochunjang ja kaurakerma. Anna kiehahtaa.
- Valuta pasta ja säästä hieman keitinvettä. Sekoita gochujangkastike pastan joukkoon. Lisää keitinvettä sen verran, että saat sopivan koostumuksen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Viimeistele tuoreella korianterilla.
Vinkit!
Voit valmistaa samalla reseptillä myös harissapastaa vaihtamalla gochujangin pohjois-afrikkalaiseen tuliseen harissatahnaan.
Mitä on gochujang?
Gochujang on korealainen chilitahna, jonka maun salaisuutena on fermentointi. Nykyisin gochunjangia löytää aasialaisten ruokakauppojen lisäksi hyvin varusteltujen markettien hyllyiltä ainakin Sempio-merkkisenä.
reseptitpasta
aasialainenalle 20 minarkiruokagochujangkorianterisipulivalkosipuli