Korealaiset ssamjang tofupatongit sopivat hyvin evääksi tai vaikka etäpäivän lounaaksi. Patonkien täytteenä on savutofua ja pikapikkelöityjä kasviksia.
KOREALAISET SSAMJANG TOFUPATONGIT
Ainekset:
- 3 minipatonkia (tai 1 tavallinen patonki kolmeen osaan pätkittynä)
- 200 g savutofua
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 tl + 1 rkl ssamjang soijapaputahnaa
- 1 dl vegaanista majoneesia
- vesikrassia tai babypinaattia
- chiliä
- tuoretta minttua
- limelohkoja
Pikapikkelöidyt kasvikset:
- 150 g paksoita tai kiinankaalia
- 2 porkkanaa
- ½ dl (kookos)sokeria
- ½ dl riisiviinietikkaa
- ½ dl vettä
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Valmista ensin pikapikkelöidyt kasvikset alla olevan ohjeen mukaan.
- Laita siksi aikaa tofu talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen käärittynä painon alle, jotta enin kosteus poistuu.
- Leikkaa tofu yhdeksäksi viipaleeksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleita, kunnes ne alkavat saada väriä. Lisää teelusikallinen tai kaksi ssamjang-tahnaa pannulle ja sekoittele se tofuviipaleisiin.
- Mausta majoneesi n. 1 rkl ssamjang-tahnalla (lisää enemmänkin oman maun mukaan).
- Halkaise patongit ja voitele reilusti Ssamjang-majoneesilla. Täytä patongit vesikrassilla, pikapikkelöidyillä vihanneksilla, paistetulla tofulla, chilillä ja mintulla. Purista päälle limen mehua ja tarjoile.
Pikapikkelöidyt kasvikset:
- Leikkaa paksoi ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa nekin ohuiksi suikaleiksi.
- Kiehauta kookossokeri, riisiviinietikka, vesi ja suola. Anna seoksen jäähtyä noin 20 minuutin ajan ja sekoita se sitten vihannesten joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään patongin valmistuksen ajaksi.
reseptitleivät
aasialainenchililimeminttupaksoiporkkanassamjangtofuvesikrassi