Jennifer Anistonin salaatti on somehitiksi noussut maukas ruoka, jossa maistuvat bulgur, kikherneet, pistaasipähkinät ja tuoreet yrtit. Vegaaninen versio onnistuu helposti vaihtamalla feta kasvipohjaiseen.
Tämän salaatin on väitetty olevan tunnetun Frendit-näyttelijän lemppari, jota hän olisi syönyt joka päivä kymmenen vuoden ajan sarjan kuvauksissa. Väite ei loppujen lopuksi ole ihan paikkansa pitävä, mutta herkullinen salaatti joka tapauksessa on.
JENNIFER ANISTONIN SALAATTI
Ainekset:
- 1 ½ dl bulguria
- 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 1 pieni punasipuli
- ½ kurkku (n. 150 g)
- ½-1 ruukkua lehtipersiljaa
- ½-1 ruukkua minttua
- 1 prk kikherneitä
- 100 g vegaanista fetaa
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaisesti. Anna jäähtyä ja siirrä sitten isoon kulhoon.
- Paahda pistaasipähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Varo polttamasta. Siirrä pois pannulta, jäähdytä ja rouhi veitsellä pienemmiksi.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Hienonna lehtipersilja ja minttu. Valuta kikherneet. Murustele feta.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset bulgurin joukkoon. Mausta suolalla (n. ½-1 tl) ja vastarouhitulla mustapippurilla. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
Vinkit!
Gluteenittomaan versioon voi käyttää bulgurin sijasta kvinoaa.
Kurkun voi korvata sesongin ulkopuolella kyssäkaalilla.
reseptitsalaatit
bulgurkikhernekurkkupistaasipunasipulisitruunavegefetayrtit