Peruna-lehtisellerikeitto on tuhti ja aromaattisen makuinen kasvissosesoppa. Ruokaisuutta keitto saa paahdetuista kikherneistä.
PERUNA-LEHTISELLERIKEITTO
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- 250 g lehtiselleriä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 l kasvislientä
- 2 dl kaurakermaa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- tuoretta lehtipersiljaa
Paahdetut kikherneet:
- 1 prk kikherneitä (n. 230 g)
- 2 rkl öljyä
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ½ tl kuivattua oreganoa
- ½ tl suolaa
- mustapppuria
Valmistus:
- Kuori ja paloittele perunat. Hienonna lehtisellerit. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja lehtiselleri, jatka kuullottamista noin viiden minuutin ajan. Lisää perunat ja kuullota vielä hetki.
- Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla noin 20 minuutin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto, lisää soseutuksen aikana kaurakerma ja tarvittaessa myös vettä, jos keitto on mielestäsi liian paksua.
- Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja valkoviinietikalla. Tarjoile paahdettujen kikherneiden ja hienonnetun tuoreen lehtipersiljan kanssa.
Paahdetut kikherneet:
- Valuta kikherneet ja kuivaa ne puhtaan keittiöpyyhkeen avulla. Levitä pellille, sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
- Paahda kikherneitä 200 asteessa 15 minuuttia.
reseptitkeitot
kikhernelehtiselleripersiljaperunasipulivalkosipuli