Karpalo-punajuurismoothie on joulunpunainen ja ihanan makuinen smoothie, jonka voi tarjoilla bowlina rouskuvan hasselpähkinädukkahin kanssa.
Tässä smoothiessa raikkaan kirpeät karpalot kohtaavat mehevän makuisen punajuuren ja makean persimonin, joulufiilistä tuo kardemumma. Päälle ripotellaan rouskuvaa seesaminsiemenillä ja kaakaonibseillä aateloitua hasselpähkinädukkahia ja ihania granaattiomenan siemeniä. Freesi smoothiebowl on omiaan viimeistään joulupäivän aaamupalana!
Muista valita tähän oikeasti kypsä persimon, joka tuntuu sormissa pehmoiselta. Kuoreen on myöskin saattanut ilmaantua ruskeita pilkkuja. Kypsä persimon on maultaan supermakea ja rakenteeltaan osittain hyytelömäinen.
KARPALO-PUNAJUURISMOOTHIE & HASSELPÄHKINÄDUKKAH
Ainekset:
- 1 ½ dl karpaloita (pakastettuja)
- 1 pieni punajuuri
- 1 persimon
- 2 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvijuomaa)
- ½ tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- tarjoiluun vegaanista jogurttia, hasselpähkinädukkahia, granaattiomenan siemeniä ja marjajauhetta
Valmistus:
- Laita karpalot blenderiin. Kuori ja paloittele punajuuri ja persion ja laita nekin blenderiin.
- Lisää mantelimaito, raastettu inkivääri ja kardemumma. Surauttele sileäksi smoothieksi.
- Kippaa smoothie yhteen tai kahteen kulhoon. Viimeistele annokset lusikallisella maustamatonta jogurttia sekä hasselpähkinädukkahilla, granaattiomenan siemenillä ja marjajauheella (kuvassa tyrnijauhetta).
HASSELPÄHKINÄDUKKAH
Ainekset:
- 2 dl hasselpähkinärouhetta
- 1 dl seesaminsiemeniä
- ½ dl kaakaonibsejä
- 1 rkl kookossokeria
Valmistus:
- Paahda hasselpähkinärouhetta kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja alkavat tuoksumaan paahtuneilta. Poista heti pannulta, etteivät pala. Anna jäähtyä.
- Sekoita hasselpähkinärouheen sekaan seesaminsiemenet, kaakaonibsit ja kookossokeri.
- Säilytä hasselpähkinädukkah tiiviisti suljetussa purkissa huoneenlämmössä ja käytä parin viikon aikana.
reseptitaamupalatjuomat
karpalopähkinätpersimonpunajuuriseesaminsiemenetsmoothie