Tofusalaatti maapähkinävoikastikkeella on monien makujen ruoka. Salaatissa maistuu mm. pikapikkelöidyt kurkut, rapeat retiisit ja pannulla paistetut varsiparsakaalit. Komeuden kruunaa herkullinen aasialaishenkinen maapähkinävoikastike.
TOFUSALAATTI MAAPÄHKINÄVOIKASTIKKEELLA
Ainekset:
- 250-300 g tofua
- kourallinen varsiparsakaalia
- n. 6 retiisiä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- ½ rkl srirachaa
- 4 kourallista salaattisekoitusta
- 1 kypsä avokado
- 3 rkl paahdettuja pähkinöitä rouhittuna
- tuoretta korianteria
Pikapikkelöidyt kurkut:
- ½ kurkku
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl vettä
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- chilihiutaleita
Maapähkinävoikastike:
- ½ dl maapähkinävoita
- 3 rkl vettä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl limen mehua
- 1 rkl soijakastiketta
Valmistus:
- Valmista ensin pikapikkelöidyt kurkut. Siivuta kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola keskenään niin, että sokeri ja suola liukenee nesteeseen. Sekoita kurkut liemeen ja ripottele joukkoon hieman chilihiutaleita. Jätä maustumaan.
- Valmista maapähkinävoikastike. Sekoita maapähkinävoi ja vesi keskenään. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, lisää kastikkeeseen yhdessä limen mehun ja soijakastikkeen kanssa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.
- Ota tofu pois paketista ja kuivaa se puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Paloittele varsiparsakaali ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Voit laittaa retiisisiivut hetkeksi jääveteen, jos haluat niistä extrarapeita.
- Murenna tofu kuivalle pannulle ja paista pari minuuttia. Lisää sitten rypsiöljy ja paista kaikessa rauhassa tofuun kiva paistopinta välillä sekoitellen.
- Lisää varsiparsakaalit pannulle ja paista vielä pari minuuttia.
- Sekoita seesamiöljy, soijakastike ja sriracha keskenään ja kaada pannulle. Sekoittele niin, että maustekastiketta tarttuu kaikkialle tofuihin ja varsiparsakaaleihin.
- Jaa salaatti neljälle lautaselle. Kuutioi avokado ja jaa lautasille yhdessä kurkkujen, retiisien, tofujen ja varsiparsakaalien kanssa. Viimeistele pähkinöillä ja korianterilla, tarjoile kastikkeen kanssa.
reseptitsalaatit
alle 30 minavokadobroccoliini, varsiparsakaalikurkkulimemaapähkinävoipähkinätretiisisalaattitofuvalkosipulivarsiparsakaali