KARDE­MUMMA-RAPARPERI­PAISTOS

Kardemumma-raparperipaistos on helppo ja herkullinen leivonnainen. Kardemumma sopii raparperin kaveriksi täydellisesti. Makunautinnon kruunaa vaniljalla maustettu kermavaahto tai jäätelö.

Annoskuva reseptille kardemumma-raparperipaistos

KARDE­MUMMA-RAPARPERI­PAISTOS

pala kakkua
n. 8 annosta
kello
70 min

Ainekset:

  • 500 g raparperia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl kardemummaa
  • 150 g margariinia tai vegaanista voita
  • ½ dl siirappia
  • ½ dl vegaanista vispikermaa
  • 2 ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Pilko raparperit pieniksi paloiksi.
  3. Sekoita piirakkavuoan pohjalla raparperipalat, 1 dl sokeria, perunajauhot ja kardemumma.
  4. Mittaa kattilaan 1 ½ dl sokeria, margariini, siirappi ja vispikerma. Sulata hellalla tai lämpenevässä uunissa.
  5. Sekoita sokeri-margariiniseokseen kaurahiutaleet, vehnäjauho ja suola. Levitä seos raparperien päälle.
  6. Paista paistosta uunissa noin 40 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä hetken aikaa ja tarjoile vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Vinkit!

Gluteeniton paistos onnistuu käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita ja vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen.

Kuvassa kardemumma-raparperipaistos on koristeltu syötävillä kukan terälehdillä.

reseptitmakeat leivonnaiset
raparperi

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit