Kardemumma-raparperipaistos on helppo ja herkullinen leivonnainen. Kardemumma sopii raparperin kaveriksi täydellisesti. Makunautinnon kruunaa vaniljalla maustettu kermavaahto tai jäätelö.
KARDEMUMMA-RAPARPERIPAISTOS
Ainekset:
- 500 g raparperia
- 2 ½ dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 rkl kardemummaa
- 150 g margariinia tai vegaanista voita
- ½ dl siirappia
- ½ dl vegaanista vispikermaa
- 2 ½ dl kaurahiutaleita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Pilko raparperit pieniksi paloiksi.
- Sekoita piirakkavuoan pohjalla raparperipalat, 1 dl sokeria, perunajauhot ja kardemumma.
- Mittaa kattilaan 1 ½ dl sokeria, margariini, siirappi ja vispikerma. Sulata hellalla tai lämpenevässä uunissa.
- Sekoita sokeri-margariiniseokseen kaurahiutaleet, vehnäjauho ja suola. Levitä seos raparperien päälle.
- Paista paistosta uunissa noin 40 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetken aikaa ja tarjoile vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Vinkit!
Gluteeniton paistos onnistuu käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita ja vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen.
Kuvassa kardemumma-raparperipaistos on koristeltu syötävillä kukan terälehdillä.
reseptitmakeat leivonnaiset
raparperi