Uuniraparperihillo, jossa maistuu vanilja – siinä on alkukesä purkissa! Raparperihillo valmistuu helposti uunissa ja saa ihanan paahteisen maun.
UUNIRAPARPERIHILLO VANILJALLA
Ainekset:
- 1 l raparperipaloja
- 3 dl hillosokeria
- 1 tl vaniljauutetta tai 1 vaniljatanko
- 1 dl vettä
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Leikkaa raparperit paloiksi ja laita uunivuokaan. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljauute ja vesi. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se pitkittäin ja kaapaise siemenet pois. Sekoita raparperien joukkoon sekä siemenet että tangon puolikkaat.
- Paista hilloa uunissa tunnin verran. Sekoita hilloa pari kertaa paistamisen aikana.
- Anna jäähtyä, jolloin hillo kiinteytyy. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.
Vinkit!
Vaniljan sijaan kokeile maustaa uuniraparperihillo kanelilla, kardemummalla tai inkiväärillä. Myös timjami tai rosmariini sopivat hyvin raparperin makupariksi.
Uuniraparperihillon käyttökohteita
- Aamupuuron, maustamattoman jogurtin tai paahtoleivän kera
- Täytekakun välissä tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kera
- Lettujen, vohvelien tai pannukakun kanssa
- Vuustojen kanssa – kokeile ainakin vegaanisen cashew-“juuston” kaverina
- Tee raparperihillosta vinegrettiä salaatin kanssa tarjottavaksi: sekoita keskenään 1 rkl hilloa, 2 rkl punaviinietikkaa ja 3/4 dl oliiviöljyä, mausta suolalla.
reseptitsäilöntä
hilloraparperi