Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 537 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 15 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 31 )keitot ( 44 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 43 )makeat leivonnaiset ( 40 )pääruoka ( 170 )pasta ( 57 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 43 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 68 )alle 20 min ( 24 )alle 30 min ( 66 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 71 )aurinkokuivatut tomaatit ( 18 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 44 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 10 )chili ( 39 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hernis ( 3 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 8 )inkivääri ( 62 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 17 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 6 )kaura ( 7 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 14 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 20 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 71 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 13 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 29 )lime ( 60 )linssit ( 16 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 6 )manteli ( 10 )marjat ( 3 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 12 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 7 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 5 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 28 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 40 )persimon ( 8 )peruna ( 55 )pesto ( 10 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 78 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 18 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )puolukka ( 3 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 41 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 10 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 17 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 36 )sipuli ( 168 )sitruuna ( 126 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 276 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 7 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 27 )

UUNI­RAPARPERI­HILLO VANILJAL­LA

Uuniraparperihillo, jossa maistuu vanilja – siinä on alkukesä purkissa! Raparperihillo valmistuu helposti uunissa ja saa ihanan paahteisen maun.

Annoskuva reseptille

UUNI­RAPARPERI­HILLO VANILJAL­LA

Ainekset:

  • 1 l raparperipaloja
  • 3 dl hillosokeria
  • 1 tl vaniljauutetta tai 1 vaniljatanko
  • 1 dl vettä

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa raparperit paloiksi ja laita uunivuokaan. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljauute ja vesi. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se pitkittäin ja kaapaise siemenet pois. Sekoita raparperien joukkoon sekä siemenet että tangon puolikkaat.
  3. Paista hilloa uunissa tunnin verran. Sekoita hilloa pari kertaa paistamisen aikana.
  4. Anna jäähtyä, jolloin hillo kiinteytyy. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Vinkit!

Vaniljan sijaan kokeile maustaa uuniraparperihillo kanelilla, kardemummalla tai inkiväärillä. Myös timjami tai rosmariini sopivat hyvin raparperin makupariksi.

Uuniraparperihillon käyttökohteita

  • Aamupuuron, maustamattoman jogurtin tai paahtoleivän kera
  • Täytekakun välissä tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kera
  • Lettujen, vohvelien tai pannukakun kanssa
  • Vuustojen kanssa – kokeile ainakin vegaanisen cashew-“juuston” kaverina
  • Tee raparperihillosta vinegrettiä salaatin kanssa tarjottavaksi: sekoita keskenään 1 rkl hilloa, 2 rkl punaviinietikkaa ja 3/4 dl oliiviöljyä, mausta suolalla.
reseptitsäilöntä
hilloraparperi

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit