Raparperi-spelttipaistos maistuu kesältä! Sekoita rouhean paistoksen kaveriksi helppo vaniljakastike jogurtista.
RAPARPERI-SPELTTIPAISTOS
Ainekset:
- reilu 1 l raparperia paloiteltuna
- 1 + ½ dl sokeria
- 1 rkl + 100 g margariinia tai vegaanista voita
- 3 dl spelttihiutaleita
- 1 tl kanelia
Valmistus:
- Paloittele raparperit. Sekoita raparperit ja 1 dl sokeria keskenään. Voitele uunivuoka 1 rkl voilla ja paista sokeroituja raparpereja 200 asteessa 20 minuuttia.
- Leikkaa margariini kuutioiksi ja anna niiden pehmetä huoneenlämmössä. Nypi margariini, spelttijauhot, ½ dl sokeria ja kaneli keskenään.
- Levitä spelttiseos paistettujen raparperien päälle. Laita paistos takaisin uuniin ja paista vielä 30 minuuttia.
- Tarjoile hieman jäähtyneenä esimerkiksi vaniljaisen jogurttikastikkeen kanssa. Halutessasi voit ripotella valmiin paistoksen päälle ketunleipiä ja syötäviä kukkia.
VANILJAINEN JOGURTTIKASTIKE
Ainekset:
- 2 dl vegaanista turkkilaista jogurttia
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljauutetta tai vaniljatahnaa
Valmistus:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta sokerilla oman maun mukaan. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Vinkit!
Gluteeniton raparperipaistos onnistuu vaihtamalla spelttihiutaleet gluteenittomiin kaurahiutaleisiin.
Mitä on speltti?
Speltti on yksi ensimmäisistä ihmisten käyttöön ottamista viljoista ja se on perusvehnään verrattuna ravinteikkaampaa ja sopii paremmin herkkävatsaisille. Speltti sisältää runsaasti B-vitamiineja sekä kaikki ihmisen tarvitsemat aminohapot. Speltissä on herkullinen, hieman pähkinäinen maku ja sillä voi helposti korvata tavanomaisen vehnän leivonnassa.
reseptitmakeat leivonnaiset
raparperispeltti