Harissakaali on upean makuinen lisuke vaikka juhlavammallekin aterialle. Se toimii myös pääruokana esimerkiksi valkopavuilla voimistetun perunamuusin kanssa.
Harissakaalin voi tehdä myös varhaiskaalista ja kypsentää grillissä. Sudi tällöin maustevoita pintaan aina kaalilohkoja kääntäessä.
HARISSAKAALI
Ainekset:
- 1 pieni kaali (n. 1 kg)
- 2 rkl öljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rose harissaa (tai tavallista harissaa)
- 50 g vegaanista voita (tai margariinia)
- suolaa & mustapippuria
- 2 rkl mantelirouhetta
- lehtipersiljaa
- tarjoiluun vegaanista fraichea ja sitruunalohkoja
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Leikkaa kaali kuudeksi lohkoksi niin, että kantapala pitää lehdet paikoillaan.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista kaalien leikkuupinnat. Siirrä kaalit uunivuokaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulinkynnet, rose harissa ja pehmeä voi tahnaksi. Levitä kaalien pintaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paista kaaleja uunissa puolisen tuntia.
- Kaalien paistuessa paahda mantelirouhetta kuivalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Siirrä pois pannulta.
- Levitä mantelirouhe valmiiden kaalien päälle. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoile fraichen ja sitruunalohkojen kanssa.
Vinkit!
Mantelirouheen sijaan voit käyttää muitakin rouhittuja pähkinöitä tai vaihtoehtoisesti auringonkukan- tai pinjansiemeniä.
Lehtipersiljan voi vaihtaa esimerkiksi basilikaan tai tilliin.
reseptitlisukkeet
kaalimantelipersiljasitruunavalkosipuli