Hunajamelonisalsan ihanan maun salaisuus on perillassa eli shisossa. Lisäksi salsassa maistuvat valkosipuli, lime ja chili. Tarjoile vaikka tacojen kanssa!
Mikä ihmeen perilla?
Perilla on varsinkin japanilaisessa ja kiinalaisessa keittiössä paljon käytetty yrtti, joka on pikkuhiljaa löytänyt tiensä suomalaisiinkin keittiöihin. Siinä on omintakeinen raikkaan hedelmäinen ja melko voimakas maku. Ainakin Järvikylä kasvattaa kaunista violettilehtistä perillaa. Jos et saa sitä kuitenkaan käsiisi, voit käyttää salsaan korianteria.
HUNAJAMELONISALSA
Ainekset:
- 1/4 hunajameloni (n. 230 g)
- 1/4 kurkku (n. 65 g)
- 1 pieni punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tuoretta perillaa hienonnettuna (tai korianteria)
- 2 rkl limen mehua
- 1/2 tl gochugaru -chilijauhetta (tai muuta chilijauhetta)
- 1/2 tl suolaa
Valmistus:
- Kuori meloni ja poista siemenet, leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna perilla.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
reseptitlisukkeet
hunajamelonikurkkulimeperillapunasipulivalkosipuli