Gochujang-nuudelit ovat pikaruokaa parhaimmillaan! Vartissa valmiit hurmaavan tuliset ja supersimppelit nuudelit toimivat sellaisenaan tai tofulla ja vihanneksilla ryyditettynä.
Nämä nuudelit maistuvat lounaaksi ihan vain yksinään, mutta mikäli kaipaat ruokaisampaa otetta, paista nuudeleiden sekaan tofua ja kasviksia. Kasviksista esimerkiksi kiinankaali ja porkkana passaavat ohuiksi suikaleiksi leikattuina gochujang-nuudeleiden joukkoon mainiosti.
GOCHUJANG-NUUDELIT
Ainekset:
- 100 g riisinuudeleita
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi
- 1-2 rkl gochujang-chilitahnaa
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1-2 kevätsipulia
- lime- tai sitruunalohkoja
- (korianteria)
Valmistus:
- Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi. Valuta.
- Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita ne gochujang-tahnan, soijakastikkeen, riisiviinietikan, seesamiöljyn ja oliiviöljyn kanssa kastikkeeksi.
- Yhdistä kastike ja nuudelit pannulla ja paista pari minuuttia, jotta kastike tarttuu nuudeleihin ja ruoka kuumenee. Tarkista nuudelien kypsyys.
- Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla ja purista päälle limen tai sitruunan mehua. Myös tuore korianteri sopii annoksen viimeistelyyn.
Mitä on gochujang?
Gochujang on korealainen fermentoitu chilitahna, jota nykyisin löytyy hyvinvarusteltujen markettien aasialaisten raaka-aineiden hyllystä. Sen maku on hyvin omalaatuinen: suolainen, makea, hapan ja miellyttävän tulinen. Käytä sitä ensi alkuun tähän reseptiin vain yksi lusikallinen ja lisää toinen, jos jäät kaipaamaan extrapotkua.