Hummus eli kikhernetahna on Lähi-Idästä lähtöisin oleva ruokalaji, joka on ihanaa leivän päällä, dippinä sekä salaattien ja kulhojen kastikkeena. Herkullisen maun salaisuus on tahinissa ja sitruunan mehussa.
HUMMUS
Ainekset:
- 1 prk kypsiä kikherneitä (n. 230 g)
- 2-3 rkl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä (tai vettä)
- 4 rkl sitruunan mehua
- ½ dl tahinia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl juustokuminaa
- suolaa
- (lehtipersiljaa ja sumakkia tai paprikajauhetta)
Valmistus:
- Valuta kikherneet ja säästä liemi. Tarvitset lientä eli aquafabaa tähän reseptiin pari ruokalusikallista, loput voi käyttää johonkin toiseen ruokaan.
- Mittaa sitruunan mehu ja tahini tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon. Aja sekaisin.
- Lisää kikherneet, 2 rkl aquafabaa, oliiviöljy, juustokumina ja suola. Aja mahdollisimman sileäksi tahnaksi, lisää tarvittaessa vielä hieman aquafabaa.
- Kaavi hummus tarjoiluastiaan ja halutessasi lorauta päälle vielä hieman oliiviöljyä. Voit myös ripotella hummnuksen pinnalle hieman hienonnettua lehtipersiljaa ja sumakkia tai paprikajauhetta.
Vinkit!
Voit tehdä hummuksen tapaista levitettä myös muista pavuista sekä kotoisista pakasteherneistä.
reseptitkastikkeet
aquafabakikhernesitruunatahinitahnatvalkosipuli