Tahini-tofupasta on ihanan helppo arkiruoka, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Sitruunalla ja valkosipulilla maustettu kastike yllättää kermaisuudellaan!
TAHINI-TOFUPASTA
Ainekset:
- 350 g pastaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 250 g pehmeää tofua
- 2 ½ dl kaurajuomaa tai muuta sokeroimatonta kasvijuomaa
- 1-2 dl pastan keitinvettä
- ½ dl tahinia
- 4 rkl sitruunan mehua
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 4 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
- chilihiutaleita maun mukaan tai erikseen tarjoiltavana
Valmistus:
- Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, mutta säästä pari desiä keitinvettä. Huuhtele pasta kylmällä vedellä ja jätä siivilään.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetki.
- Mittaa blenderiin tofu, kaurajuoma, desi pastan keitinvedestä, tahini, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Aja sileäksi kastikkeeksi ja kippaa kastike pannulle sipuleiden sekaan.
- Sekoita joukkoon pasta ja anna kuumentua. Lisää tarvittaessa vielä loputkin säästämästäsi pastan keitinvedestä, jos ruoan koostumus sitä tuntuu kaipaavan.
- Mausta lopuksi kastike ravintohiivahiutaleilla ja tuoreella hienonnetulla persiljalla sekä chilihiutaleilla. Tarkista maku ja tarjoile.
reseptitpasta
alle 30 minpehmeä tofupersiljaravintohiivahiutaleetsipulisitruunatahinitofuvalkosipuli