Kaalilaatikko kuuluu syksyyn! Rakastettu kotiruoka on helppo valmistaa täysin kasvipohjaisena soijarouheesta. Halutessasi voit lisätä pitkään haudutettavaan laatikkoon myös sieniä!
KAALILAATIKKO
Ainekset:
- (1/2 l suppilovahveroita tai kantarelleja)
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 2 dl soijarouhetta
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 + 7 dl vettä
- 1 kg kaalia
- 3 rkl vegaanista voita tai margariinia
- 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 2 kasvisliemikuutiota tai 2 rkl kasvisliemijauhetta
- 3 rkl siirappia
- 2 tl kuivattua meiramia
- 1 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- tarjoiluun puolukkahilloa
Valmistus:
- Jos käytät laatikkoon sieniä, putsaa ja hienonna ne.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Laita sienet annulle ja paista enimmät nesteet pois. Lisää sipuli ja öljy, paista muutama minuutti, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli, paista hetki. Lisää sitten soijarouhe ja paista vielä noin minuutti.
- Mausta seos soijakastikkeella ja lisää pannulle 2 dl vettä desi kerrallaan ja anna sen imeytyä soijarouheeseen.
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Leikkaa kaali paloiksi. Muista käyttää myös kaalin kova kanta, leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
- Voitele uunivuoka 1 rkl vegaanisella voilla. Sekoita vuoassa kaali, sieni-soijarouheseos ja ohrasuurimot. Sekoita joukkoon murustellut liemikuutiota, siirappi, mustapippuri, meirami ja suola. Kaada perään 7 dl vettä. Lisää 2 rkl voita vuoan pinnalle pieninä nokareina.
- Paista kaalilaatikkoa uunissa kaksi tuntia, sekoita puolivälissä. Sammuta uuni ja jätä laatikko vielä puoleksi tunniksi tekeytymään.
- Tarjoile puolukkahillon kanssa.
Vinkit!
Voit laittaa kaalilaatikon sekaan myös juureksia, kokeile esimerkiksi raastettua porkkanaa tai palsternakkaa.
reseptitpääruoka
kaaliohrasienetsipulisoijarouhesuppilovahverovalkosipuli