Curry paahdetusta kukkakaalista on näyttävä ja lempeän mausteinen ruoka, joka tarjoillaan granaattiomenan siemenien, mintunlehtien ja jalapenon kanssa.
CURRY PAAHDETUSTA KUKKAKAALISTA
Ainekset:
- 2 pientä kukkakaalia (tai yksi iso)
- 1 + 2 rkl öljyä
- 1 rkl garam masalaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl juustokuminansiemeniä
- 1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 500 g tomaattimurskaa
- 3 dl kasvislientä
- 4 dl kookosmaitoa
- 1 limen mehu
- 50 g pinaattia
- granaattiomenan siemeniä
- tuoretta minttua (tai korianteria tai thaibasilikaa)
- jalapenoa tai chiliä
- tarjoiluun esim. keitettyä riisiä, kauraa tai ohraa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Leikkaa kukkakaalit kukinnoiksi. Hiero niihin 1 rkl öljyä ja garam masala, paahda uunissa 15 minuuttia.
- Kukkakaalien paahtuessa valmista currykastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää juustokuminansiemenet, sinapinsiemenet, kurkuma ja suola, kuullota mausteita pari minuuttia. Varo polttamasta.
- Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Anna muhia vartin ajan. Sekoita joukkoon kookosmaito, limen mehu ja pinaatit (jos pinaatinlehdet ovat suuria, hienonna ne). Anna kuumentua. Tarkista maku.
- Sekoita paahdetut kukkakaalit currykastikkeen joukkoon. Viimeistele ruoka granaattiomenan siemenillä, tuoreella mintulla ja ohuiksi renkaiksi leikatulla jalapenolla. Tarjoile vaikkapa keitetyn riisin tai ohran kanssa. Myös naan-leipä sopii kaveriksi hyvin, sillä saa kaavittua kaiken ihanan liemen lautasen pohjalta.
Vinkit!
Jos syömässä ei ole lapsia tai muita tulisesta piittaamattomia, lisää curryn joukkoon jo alkuvaiheessa teelusikallinen chilijauhetta tai cayennepippuria.
Lisää joukkoon purkillinen kikherneitä, jos kaipaat ruokaan enemmän ruokaisuutta.
reseptitpääruoka
aasialainencurrygranaattiomenajalapenokukkakaaliminttupinaattivalkosipuli