Aasialainen mangosalaatti pitää sisällään mangoa, porkkanaa ja kyssäkaalia sekä monia aasialaisista keittiöistä tuttuja mausteita. Aromaattinen salaatti on aurinkoinen lisuke mille tahansa aterialle.
AASIALAINEN MANGOSALAATTI
Ainekset:
- 2 porkkanaa
- 1 mango
- 1 kyssäkaali (n. 300 g)
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 dl cashew-pähkinöitä
- ½ ruukkua tuoretta korianteria
Kastike:
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limen kuori ja mehu
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl kookossokeria
- ½ tl chilihiutaleita
Valmistus:
- Kuori porkkanat, mango ja kyssäkaali. Leikkaa mangosta kivi pois. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi mandoliinin avulla tai veitsellä. Halkaise kirsikkatomaatit.
- Paahda cashew-pähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Ne saavat hieman ruskistua, mutta varo polttamasta. Siirrä pois pannulta ja anna jäähtyä.
- Hienonna korianteri.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta limen kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Sekoita kasvikset, pähkinät ja korianteri keskenään kulhossa ja kaada sekaan kastike. Sekoita ja siirrä hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Salaatti on säilyy jääkaapissa hyvänä pari päivää.
Vinkit!
Kyssäkaalin sesongin ulkopuolella voit käyttää esimerkiksi kurkkua, varhaiskaalia tai retikkaa. Porkkanan sijaan voit kokeilla salaattiin lanttua, usko pois, toimii hyvin!
Cashew-pähkinöiden sijaan voit käyttää esimerkiksi auringonkukansiemeniä.
reseptitsalaatit
aasialainenkirsikkatomaattikorianterikyssäkaalilimemangopähkinätporkkanavalkosipuli