SCHNIT­ZEL RAMEN

Schnitzel ramen on helppo, nopea ja tosi maukas nuudeliruoka. Perinteinen ramen tämä soppa ei ole, vaan yhdistelmä Aasian keittiöiden makuja kruunattuna herkullisella kasvipohjaisella schnitzelillä.

Annoskuva reseptille schnitzel ramen

SCHNIT­ZEL RAMEN

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdelle
kello
20 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 1 pieni parsakaali (n. 200 g)
  • pala retikkaa (n. 100 g)
  • 1 rkl seesamiöljyä (tai rypsiöljyä)
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl gochujangia tai muuta chilitahnaa
  • ½ tl kiinalaista 5-maustetta (ei pakollinen, mutta hyvä)
  • 5 dl vettä
  • 4 dl soija- tai kauramaitoa
  • ½ dl maapähkinävoita
  • 1 rkl kasvipohjaista kalakastiketta (ei pakollinen, mutta hyvä)
  • 2 levyä pikanuudeleita (á 50-80 g)
  • 2 kasvipohjaista schnitzeliä
  • öljyä paistamiseen

Lisäksi esim.:

  • paahdettuja norilevyjä
  • sushi-inkivääriä
  • seesamisiemeniä
  • sriracha-majoneesia
  • tuoretta korianteria
  • limelohkoja

Valmistus:

  1. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Paloittele parsakaali (muista käyttää myös varsi). Kuori retikka, halkaise pituussuunnassa ja leikkaa siivuiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota currytahnaa noin minuutin ajan. Lisää soijakastike, gochujang ja 5-mauste. Kuullota hetki.
  3. Lisää vesi ja kasvimaito, sekoita joukkoon myös maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Lisää nuudelit ja parsakaalit. Keitä kypsiksi, noin viisi minuuttia. Mausta kalakastikkeella.
  5. Paista schnitzelit pannulla tilkassa öljyä rapeiksi. Mausta halutessasi ripauksella 5-maustetta.
  6. Jaa nuudelit ja parsakaali liemineen kahteen kulhoon. Asettele päälle schnitzelit sekä retikkasiivut. Viimeistele haluamallasi raaka-aineilla, kuten norilevyillä, sushi-inkiväärillä, seesaminsiemenillä, sriracha-majoneesilla ja tuoreella korianterilla. Tarjoile limelohkojen kera.

Vinkit!

Maapähkinävoin tilalle on monia vaihtoehtoja. Voit käyttää manteli- tai cashewvoita tai tahinia. Jos mikään näistä ei käy, korvaa maapähkinävoi samalla määrällä kasvipohjaista ruokakermaa.

Voit käyttää keittoon muitakin kasviksia omien mieltymysten ja sesongin mukaan. Soppaan sopivat hyvin mm. porkkana, kesäkurpitsa ja maissi.

reseptitkeitot
aasialainenalle 20 minkorianterilimemaapähkinävoinuudelitparsakaaliretikkaseesaminsiemenetsipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit