Tempepekoni on yksi parhaista asioista, mitä tempestä voi tehdä. Se on herkullisen suolaista, savuista ja mausteista ja sopii käytettäväksi oikeastaan missä vain perinteisen pekonin sijasta. Testaa ja ihastu!
TEMPEPEKONI
Ainekset:
- 250 g tempeä
- 3 rkl soijakastiketta
- 4 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl siirappia
- 3/4 tl savuaromia
- ½ tl juustokuminaa
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ½ tl paprikajauhetta
- 1/4 tl valkopippuria
Valmistus:
- Leikkaa tempe ohuiksi siivuiksi. Höyrytä siivuja 10 minuuttia esim. vesitilkassa paistokasarissa kannen alla tai höyrytyskorissa. Tämä miedontaa tempen ominaismakua, mutta voit halutessasi jättää vaiheen myös väliin.
- Sekoita 2 rkl soijakastiketta, 2 rkl rypsiöljyä sekä siirappi ja kaikki mausteet keskenään.
- Kaada marinadi höyrytettyjen tempesiivujen sekaan ja kääntele, jotta marinadia tarttuu joka puolelle.
- Anna marinoitua jääkaapissa 4-12 tuntia.
- Paista tempepekonit öljyssä pannulla ja mausta paistamisen loppuvaiheessa 1 rkl soijakastikkeella.
reseptitpääruoka
tempe