Tofu-perunalaatikko on maukas ja edullinen uuniruoka, joka maistuu koko perheelle. Halutessasi voit oikaista käyttämällä pakasteperunaviipaleita.
TOFU-PERUNALAATIKKO
Ainekset:
- n. 500 g tofua (maustamatonta)
- 2 tl broilerimaustetta
- 1 tl curryjauhetta
- 1 tl sitruunapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 kg perunoita
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 4 dl kasvipohjaista ruokakermaa
- 2 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisliemijauhetta
- 2 tl dijon-sinappia
- 1 tl yrttimaustetta
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- tuoretta lehtipersiljaa
Valmistus:
- Ota tofu pois pakkauksesta, kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle 15 minuutiksi.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori ja siivuta valkosipulit.
- Murustele tofu sormin pieniksi paloiksi ja sekoita niiden joukkoon broilerimauste, curryjauhe, sitruunapippuri ja ½ tl suolaa.
- Voitele uunivuoka öljyllä.
- Levitä puolet perunoista, sipuleista ja valkosipuleista vuokaan. Levitä tofut päälle ja loput kasviksista päällimmäiseksi.
- Sekoita kerma, vesi, murusteltu kasvisliemikuutio tai kasvisliemijauhe, sinappi, yrttimauste, mustapippuri ja ½ tl suolaa keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon maissitärkkelys ja kaada seos vuokaan tasaisesti.
- Paista tofu-perunalaatikkoa noin tunnin ajan tai kunnes perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
- Ripottele hienonnettua persiljaa laatikon pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile tofu-perunalaatikon kanssa esimerkiksi näitä salaatteja:
reseptitpääruoka
persiljaperunasipulitofuvalkosipuli