Chavre-viikunatortut ovat joulunalusajan hitti! Makean ja suolaisen yhdistelmä on tunnetusti voittamaton ja näissä tortuissa maistuu klassikkopari: viikunahillo ja kasvipohjainen “vuohenjuusto”.
CHAVRE-VIIKUNATORTUT
Ainekset:
- 500 g lehtitaikinalevyjä (5-6 kpl)
- 180 g kasvipohjaista vuohenjuustoa (Mö Chavre)
- n. 1 ½ dl viikunahilloa
Valmistus:
- Sulata lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle levitettynä.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Leikkaa lehtitaikinalevyt kahteen osaan ja leikkaa neliöiden kulmiin vinot viillot. Taittele tähtitortuiksi, kiinnitä taikinatarvittaessa veden avulla.
- Paista torttuja noin 10-15 minuuttia, kunnes kauniisti ruskistuneita. Anna jäähtyä.
- Täytä jäähtyneet tortut Chavrella ja viikunahillolla.
reseptitmakeat leivonnaiset
jouluviikuna