Arroz con tofu eli ‘riisiä ja tofua’ on vegeversio Latinalaisessa Amerikassa tunnetusta arroz con pollosta. Kasviskapinan ohje on täynnä makua ja kasvivoimaa.
ARROZ CON TOFU
Ainekset:
- n. 400 g maustamatonta tofua
- 4 rkl öljyä
- 2 tl broilerimaustetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 paprika
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl juustokuminaa jauhettuna
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl maustepippuria jauhettuna
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1/2 tl kurkumaa jauhettuna
- 3,3 dl lager-olutta
- 500 g tomaattimurskaa
- 6 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1-2 liemikuutiota)
- 3 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
- 2 laakerinlehteä
- 3 dl pakasteherneitä
- (1 dl oliivisiivuja)
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta basilikaa tai korianteria
Valmistus:
- Ota tofu pois pakkauksesta ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen avulla. Revi tofu käsin reiluiksi paloiksi. Laita tofupalat kuivalle kuumalle pannulle ja paista jokunen minuutti välillä kääntäen. Lisää 2 rkl öljyä ja ruskista. Mausta broilerimausteella ja suolalla. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika paloiksi.
- Kuumenna 2 rkl öljyä paistokasarissa tai isossa pannussa/kattilassa. Kuullota sipulia, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja paista hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyre, juustokumina, paprikajauhe, maustepippuri, oregano ja kurkuma. Paista vielä hetki.
- Lisää olut, tomaattimurska ja kasvisliemi. Sekoita joukkoon riisi. Lisää laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen noin 20-30 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Sekoita joukkoon paprikapalat, herneet, tofu sekä oliivit, jos käytät niitä. Paista sen aikaa, että herneet sulaa ja tofut kuumenee.
- Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella basilikalla.
reseptitpääruoka
basilikahernepaprikariisisipulitofuvalkosipuli