Yön yli hautunut ohrapuuro on monille lapsuudesta tuttu klassikko. Puuro kypsyy yön aikana itsekseen uunin lempeässä lämmössä, joten se on helppo ja vaivaton aamiainen.
Uuniohrapuuro on todella helppotekoinen. Vuoka voidellaan, ohrasuurimot ja kaurajuoma mitataan vuokaan ja sekoitetaan. Sitten vain vuoka peiteltynä uuniin yön yli muhimaan. Tarjoile yön yli hautuneen ohrapuuron kanssa lempparilisukkeitasi: erilaiset hillot ja marjat sekä kaneli ja sokeri sopivat hyvin puuron kanssa nautittavaksi.
YÖN YLI HAUTUNUT OHRAPUURO
Ainekset:
- 2 dl ohrasuurimoita
- 1 ½ l kahviin tarkoitettua kaurajuomaa
- 1-2 rkl vegaanista voita tai margariinia
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Voitele uunivuoka tai pata voilla tai margariinilla. Lisää ohrasuurimot, maito ja suola, sekoita. Peitä kannella tai foliolla.
- Laita puuro uuniin ja säädä uuni 100 asteeseen. Kypsennä puuroa yön yli, noin kahdeksan tunnin ajan.
- Tarjoile uuniohrapuuro esimerkiksi omenasoseen ja puolukoiden kera.
reseptitaamupalat
ohrapuuro