Skånen perunat haudutetaan kaurakermassa meheviksi. Kyseessä on hieman unohdettu, mutta hurjan herkullinen ja melko helppotekoinen perunalisuke.
SKÅNEN PERUNAT
Ainekset:
- 600 g perunoita (kiinteää lajiketta)
- 1 sipuli
- 2 rkl vegaanista voita tai margariinia
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 dl kaurakermaa
- 1-2 dl kaurajuomaa (barista)
- 3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Valmistus:
- Kuori perunat ja leikkaa ne 1-2 cm kokoisiksi kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Sulata voi paistokasarissa tai isolla paistinpannulla. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää perunat ja kuullota vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada kerma perunoiden joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä aina välillä sekoitellen n. 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää tarpeen mukaan maitoa, jotta lopputulos on ihanan mehevä.
- Tarkista maku ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu persilja.
reseptitlisukkeet
persiljaperunasipuli