Paahdettu bataatti kardemumma-tomaattikastikkeessa on mahtavien makujen ruoka! Resepti on alunperin Ottolenghin Flavour-kirjasta.
Bataatit paahdetaan kuumassa uunissa ja sitten upotetaan upean makuiseen kardemummalla ja limen kuorella maustettuun tomaattikastikkeeseen. Viimeisen silauksen ruualle antaa valkosipuli-chili-tilli-limeseos, joka ripsautellaan valmiin ruuan päälle. Voit tarjoilla seoksen myös erikseen, jos tarjoilet ruokaa lapsille tai muille chilistä piittaamattomille.
PAAHDETTU BATAATTI KARDEMUMMA-TOMAATTIKASTIKKEESSA
Ainekset:
- 800 g bataattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rl agavesiirappia
- ½ tl kardemummaa
- ½ tl juustokuminaa
- suolaa ja mustapippuria
Kardemumma-tomaattikastike:
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 1 banaanisalottisipuli
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 ½ tl sokeria
- 1 ½ tl kardemummaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tlk säilykekirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa (400 g)
- 2 dl vettä
- 1 lime
- 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
Valmistus:
- Laita uuni kuumenemaan 240 asteeseen kiertoilmalle.
- Pese bataatit oikein hyvin ja leikkaa ne n. 2 ½ sentin paksuisiksi siivuiksi.
- Sekoita keskenään 2 rkl oliiviöljyä, agavesiirappi sekä ½ tl kardemummaa ja juustokuminaa. Lisää ½ tl suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria. Sekoita seos bataattisiivuihin ja levitä bataatit leivinpaperin päälle pellille.
- Peitä pelti foliolla ja laita bataatit uuniin 25 minuutiksi. Poista folio ja paahda vielä 10-15 minuuttia, kunnes bataatit ovat saaneet kunnolla väriä.
- Bataattien paahtuessa tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Laita ne öljyn ja ½ tl suolan kanssa pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Ota puolet seoksesta pois pieneen kulhoon, jätä loput pannulle.
- Kuori ja hienonna banaanisalottisipuli ja lisää se pannulle valkosipuli-chiliöljyyn. Kuullota viitisen minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyre, sokeri, kardemumma ja juustokumina.
- Lisää säilykekirsikkatomaatit ja huuhtaise purkki kahdella desillä vettä, jonka lisäät myös pannulle. Raasta puolikkaan limen kuori mukaan. Keitä kastiketta viitisen minuuttia. Mausta suolalla, noin teelusikallinen lienee hyvä määrä.
- Lisää paahdetut bataatit pannulle. Käännä levy ihan pienelle ja kypsennä vielä kymmenisen minuuttia.
- Sekoita ½ limen mehu ja hienonnettu tilli aiemmin talteen ottamasi valkosipuli-chiliöljyn joukkoon ja lusikoi se bataattien päälle.
- Tarjoile lisäksi limelohkoja. Lisukkeesi sopii esimerkiksi keitetty couscous, kvinoa tai riisi.
Vinkit!
Jos kaipaat tähän ruokaan lisää ruokaisuutta, lisää tomaattikastikeen joukkoon purkillinen kikherneitä tai linssejä.
Kardemumma-tomaattikastike sopii mainiosti myös vaikkapa tofun kanssa tarjottavaksi.
reseptitlisukkeetpääruoka
bataattichililimesalottisipulitillivalkosipuli