Chili sin carne (eli chili ilman lihaa) sopii hyvin kylmeneviin säihin. Lihaton versio valmistuu näppärästi nyhtökaurasta. Tumma suklaa antaa kastikkeelle syvyyttä ja chilin määrää on helppo säädellä niin, että ruoka maistuu koko porukalle.
CHILI SIN CARNE NYHTÖKAURASTA
Ainekset:
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 1 rkl öljyä
- 1 tl tulista chilijauhetta (laita vähemmän, jos et pidä kovin tulisesta tai syöjinä on myös lapsia)
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 pkt Nyhtökauraa á 240 g (nude tai tomaatti)
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 400 g tomaattimurskaa
- 3 dl vettä
- 1 luomu kasvisliemikuutio
- ½ tl kuivattua oreganoa
- 1-2 palaa tummaa suklaata
- 1 tlk kidneypapuja (n. 230 g kypsiä papuja)
- suolaa & mustapippuria
Tarjoiluun:
- keitettyä riisiä
- kaurafraichea
- tuoretta korianteria
- tuoretta chiliä ja/tai tabascoa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa se palasiksi.
- Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää pannulle valkosipuli, chilijauhe, paprikajauhe ja juustokumina, kuullota sekoitellen pari minuuttia.
- Lisää pannulle nyhtökaura ja paista hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyre, paista vielä hetki. Kaada perään tomaattimurska ja vesi. Lisää murenneltu kasvisliemikuutio sekä oregano ja suklaa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.
- Sekoita lopuksi joukkoon paprikapalat ja valutetut kidneypavut. Anna kypsyä viitisen minuuttia. Paprikat saavat jäädä napakoiksi. Mausta chili sin carne suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile chili sin carne keitetyn riisin, kaurafraichen ja tuoreen korianterin kanssa. Voit pilkkoa tarjolle myös tuoretta chiliä.
Vinkit!
Huomioithan, että nyhtökaura valmistetaan tavanomaisesta kaurasta, eikä se sovellu keliaakikoille. Voit korvata sen tässä reseptissä tarvittaessa Härkiksellä. Myös kasvisjauhis tai soijarouhe toimivat hyvin.
reseptitpääruoka
chilinyhtökaurapaprikapavutsipulivalkosipuli